Curriculum Vitae Arjan van der Heiden RA EMoC

2005 – heden: Compliance Advies (zelfstandig adviseur)

2007 – 2009: Vrije Universiteit te Amsterdam (Corporate Compliance)

2002 – 2005: Autoriteit Financiële Markten (manager gedragstoezicht)

1999 – 2002: De Nederlandsche Bank (toezichthouder beleggingsinstellingen)

1991 – 1999: KPMG Accountants N.V. (manager controlepraktijk)

1991 – 1997: Vrije Universiteit te Amsterdam (Register Accountant)

1984 – 1990: HEAO te Zwolle (accountancy)

Tijdens mijn postdoctorale opleiding tot Register Accountant ben ik in dienst getreden bij KPMG Accountants te Amstelveen waar ik ruim 8 jaar heb gewerkt met als laatste functie manager controlepraktijk. Naast bijzondere opdrachten zoals Due Diligence Investigations bestonden mijn werkzaamheden uit controleopdrachten bij bedrijven uit voornamelijk de bouwbranche en de pensioenwereld.

Na drie jaar bij DNB ben ik in 2002 meegegaan met de overgang van het gedragstoezicht op beleggingsinstellingen naar de AFM. De laatste twee jaar bij de AFM adviseerde ik de accountgroepen binnen de AFM op het gebied van integriteit en interne organisatie van beleggings- en effecteninstellingen. Daarnaast heb ik meegewerkt aan diverse themaonderzoeken en was ik projectleider van het onderzoek naar de beleggingsinstellingen met als resultaat het rapport “Zicht op beleggingsinstellingen”.

Sinds 1 september 2005 ben ik zelfstandig adviseur op het gebied van financiële toezichtswetten. In 2009 heb ik de postdoctorale opleiding tot Executive Master of Compliance afgerond aan de VU.